Sommarcavan heter Sofia y Sebastian!

Nu kan vi väl ändå säga att sommaren är ett faktum och att juni startat strålande! Och med värmen kommer såklart ett annat förhållningssätt till vad vi äter och dricker, inte minst ökar vi vår konsumtion av rosé och fräscha bubbel. Boxtoppen har provat den ekologiska cavanyheten Sofia y Sebastian – Cava is Best Enjoyed with Friends och det är verkligen en charmant sommarpärla vi fick i våra glas!


Cava är det spanska mousserande vinet som görs enligt den traditionella champagnemetoden men med spanska druvsorter som hanterar det varmare klimatet. Sofia y Sebastian är en blend mellan de klassiska cava-druvorna macabeo, parellada och xarel-lo och resultatet är riktigt somrigt!

Boxtoppen provar den ekologiska Sofia y Sebastian Cava is Best Enjoyed with Friends

Vi har en charmant vardagspärla i glasen och det bjuds generös fruktighet i form av persika, grillad citron och solmogna gula äpplen samt ett örtigt anslag. Smaken är älskvärd vilket innebär en viss sötma som får vinet mot det halvtorra hållet men fin äpplig och citruspigg syra samt krämig mousse säkerställer ändå ett avslut som upplevs torrare. Uppfriskande, lättgillat och med fin balans där en fräsch grapefruktsbeska följer med i eftersmaken.

Betyg: 4 av 5 poäng

Cavan Sofia y Sebastian har artikelnummer 51641 och en flaska (750 ml, 11,5%) kostar 79 kronor. Njut av bubblet i solskenet med en charkbricka och några vänner som sällskap!

Cavan finner man på Systembolaget här >>>