Sommaren är äntligen här – dags för Relax!

Sommaren är här, kanske likaså semestern för många av oss. Dessutom vågar vi väl också vara lite mer sociala denna sommar jämfört med förra och bjuda över vänner och släkt på lite vin och god mat. Ett vin som gör sig perfekt för tillfället, utan att konstla till det, är vid det här laget klassiska Relax, tysk riesling från Rheinhessen. Okomplicerat, lättdrucket och gott!


Det vi gillar med Relax är att det fungerar till så mycket. Plockmaten och som pratvin såklart men är du precis som oss och älskar kryddhett så är vinet förträffligt till asiatiskt med chilisting eller varför inte BBQ- glaserade kycklingvingar där rättens sälta ger en skön kontrast till vinet. Vad du än väljer så är Relax sommar!

Boxtoppen om 2020 Relax Riesling, från Schmitt Söhne i tyska Rheinhessen

Okomplicerat, lättdrucket och gott! Rieslingkaraktären drar åt det stenfruktiga hållet med tydlig örtighet, ungdomlig livlighet och ett stänk vinbärsblad samt citrus. Smaken har en kittlande fruktsyra vilket matchar den halvtorra smakprofilen och vinet är läskande i sin stil samtidigt som det har syrliga äpplen och citrus i avslutet. Smakar sommar helt enkelt!

Betyg: 4/5

Relax Riesling kostar 69 kronor för en flaska (75 cl, 8,5%), har artikelnummer 7230 och du finner vinet i mer än 300 Systembolagsbutiker.

Till Systembolaget HÄR >>>