Sommarens mest givna & oemotståndliga – tequilalikören Cream Heroes Strawberry Capitán Fresón!

Precis innan vårens inträde lanserades en av Spaniens hjältar i Systembolagets beställningssortiment, tequilalikören Cream Heroes Strawberry – Capitán Fresón. Vad vi har i den lättsamt humoristiska flaskan är inget annat än en gräddlikör baserad på tequila och smaksatt med jordgubbar – en likör som tagit hem utmärkelsen World Liqueur Awards för ”Bästa spanska gräddlikör”. Fram med barnasinnet och njut!


Likör på tequila erkänner vi en viss fäbless för, något som hänger samman med att spritbasen är uttalad och ger den extra edgen och får gräddlikören att sticka ut. Det är en likör vi gärna dricker i ensamt majestät, blott med en istärning men med jordgubbssäsongen i raskt antågande så kan vi inte undanhålla er denna fullkomligt oemotståndliga drink:

Hard Strawberry Milkshake

6 cl Cream Heroes Strawberry
1 skopa bättre vaniljglass
5 färska jordgubbar
10 cl mjölk, 3%

Rengör jordgubbarna och skär dem i halvor. Häll samtliga ingredienser i en blender och mixa till önskad konsistens. Servera i ett hurricaneglas och garnera med jordgubbar.

Boxtoppen provar tequilalikören Cream Heroes Strawberry Capitán Fresón

Jodå, det saknas inte sötma i denna jordgubbslikör och visst är sliskfaktorn också hög. Men vi måste även tillstå att det är så in i bängen gott och underbart att läppja på, inte minst för att tequilan skänker den extra spänningen till likören, nyanserna. Tänk vaniljglass med jordgubbssylt, tänk gräddigt krämigt och visköst trögflytande, tänk sött, tänk tequila. Inte minst gillar vi hur den biter ifrån i eftersmaken. Den här läppjar vi på med stor förnöjsamhet under sommaren, gärna med en isbit i, gärna i en drink med mjölk och färska jordgubbar.

Betyg: Full pott, 5 av 5 poäng

Cream Heroes Strawberry Capitán Fresón finns i cirka 30 Systembolagsbutiker men kan beställas till önskad butik utan extra kostnad. Flaskan (200 ml, 17%) har artikelnummer 55134 och kostar 79 kronor.

Till Cream Heroes HÄR >>>

Glas på bilden: Riedel Drink Specific – Sour