Sömnigt, men bra på vita premiumlistan

Uppdateringen av vita premiumboxar bjuder på riktig semesterkänsla – lugnet råder. 


Two Tracks Sauvignon Blanc

vitt smal

Systembolagets båda bästa och dyraste vita boxen 2014 Petite Chablis från Ropiteau ligger kvar som etta med sin torra och elegant frukt och goda balans. Vinet är utmärkt till fisk- och skaldjur.

På andra plats återfinner vi nya zeeländska fyndet 2014 Two Tracks Sauvignon Blanc från Wither Hills Wines– torrt och friskt och med druvtypisk frukt. Vinet är omprovat, och det är precis lika bra som vid förra provningen i maj.

Trea är 2013 Beringer Sonoma Chardonnay från amerikanska Beringer, ett rikt och bussigt vin som passar fint även till fågel och lättare rätter på fläsk.

Two tracks eller The Crossings är jättebra vin till sallad lättare fisk och skaldjur, medan de något tyngre vinerna från Fetzer, Vernissage och Beringer är bra val till grillad fisk och skaldjur.

Antalet vita premiumboxar – de som kostar över 250 kronor om de innehåller 3000 ml, är få, och listan innehåller listan åtta boxar, varav xx är fynd. Frankrike är representerat med två viner – förutom Petit Chablis Ropiteau med 2014 Vernissage Chardonnay Viognier från Oenoforos. USA bidrar med två viner, båda från Kalifornien, Nya Zeeland med två, där båda är från Marlborough och Tyskland och Italien med vardera ett vin.

>>Till listan