Somrig upplaga av Relax Riesling – perfekt som aperitif och till het asiatisk mat

Relax Riesling har snart funnits i 22 år på Systembolagets hyllor! Vinet lanserades den tredje juli 2000 och det vill Moestue tillsammans med familjefirman Schmitt Söhne hylla med en speciellt framtagen sommaretikett. Den kommer att säljas i begränsad upplaga och finns redan ute i butikerna.


Relax Riesling är ungdomlig, charmerande och druvtypiskt rakt på sak, passar perfekt som en aperitif, till sommarbufféer eller till sydostasiatisk mat med lite hetta.

Relax Riesling kommer från det familjeägda vineriet Schmitt Söhne som producerat vin i över fem generationer. Vineriet ligger i byn Longuich och grundades 1919 av Hilar Schmitt som ett litet lokalt vineri. Där hjälpte man också mindre odlare att vinifiera och sälja sina viner lokalt.

102 år efter grundandet så är Schmitt Söhne fortfarande familjeägt och drivs av Juliane Schmitt som är femte generationen. Juliane har en stor passion för vin och driver framgångsrikt familjefirman som idag har vuxit till ett av Tysklands största vinerier med export till stora delar av världen.

Juliane Schmitt är femte generationen som driver familjeföretaget Schmitt Söhne

Relax Riesling finner du i de flesta av Systembolagets butiker.
Varunr: 7230 · Flaska 750 ml · Alkoholhalt: 8,5% · Pris: 69 kr