Stabilt bland vita premium i augusti

Vita premiumlistan i augusti innebär inga förändringar i jämförelse med juli, men den bjuder fortfarande på en av Systembolagets allra bästa boxar!


Dags för augustis uppdatering av vita premiumboxar – en av våra stillsammaste och kortaste listor. Här presenteras de bästa vita boxarna över 250 kronor. Här råder fortfarande lugnet och alla viner sitter i orubbat bo på sina respektive platser. Inga nykomlingar stör lugnet.

Med andra ord tronar på första plats fortfarande franska 2014 Petite Chablis från Ropiteau med sin torra, eleganta frukt och goda balans. Ett utmärkt vin till fisk och skaldjur som är Sveriges både bästa och dyraste box på den vita sidan.

Druvtypiska, torra och friska 2014 Two Track Sauvignon Blanc från Wither Hills Wines i i Nya Zeeland ligger lika still på andra plats.

Rika och bussiga Beringer Sonoma Chardonnay från amerikanska Beringer är fortfarande given trea. Vinet är rikt och bussigt och som passar bra även till fågel och lättare rätter på fläsk.

Two tracks eller The Crossings passar jättebra vin till sallad och lättare fiskrätter och skaldjur, medan de något tyngre vinerna från Fetzer, Vernissage och Beringer är bra val till grillad fisk och grillade skaldjur.

Antalet vita premiumboxar på Systembolaget är få, och listan här på Boxtoppen innehåller åtta boxar.

>>Till listan