Staropramen Non-Alcoholic ny femma på listan

Juli månads uppdatering av alkoholfria listan bjuder på fyra nykomlingar varav två går in på topp-tio-listan. Bästa nykomling på en femteplats är Staropramen Non-Alcoholic från det tjeckiska bryggeriet Staropramen.


staropramen-non-alcohol-1930Vår allra nyaste lista på Boxtoppen är den alkoholfria. Varje god värd erbjuder något att dricka som passar till maten till alla, även till dem som inte vill dricka alkoholhaltiga drycker.

Det här är alltså en lista med de bästa alkoholfria alternativen till vin och öl, inte en för de bästa bordsvattnen eller de godaste läskedryckerna, utan en lista för personer som vill dricka alkoholfria viner eller alkoholfritt öl. Dessutom finns det några bra fruktdrycker som också funkar till mat och kan ersätta vin till maten.

Utvecklingen har gått fram med stora steg när det gäller alkoholfria produkter. För tjugo år sedan var det direkt synd om dem som ville ta ett glas alkoholfritt vin eller en alkoholfri öl. Idag är läget betydligt bättre. Många produkter är rena, friska och trevliga och dessutom med hygglig balans.

Juli månads uppdatering bjuder på fem nykomlingar varav tre går in på topp-tio-listan. Bästa nykomling på en femteplats är Staropramen Non-Alcoholic från det tjeckiska bryggeriet Staropramen. Ett mycket bra alkoholfritt alternativ även för ölälskare. På topp-tio-listan hittar vi även Jacob’s Creek Unvined Rosé samt det alkoholfria bubblet 2014 Arc-en-Ciel Vin de Rosé Mousseux Grenache Brut från Providential Wines. Ett rent och trevligt alkoholfritt bubbel med elegans.

Vill du vara en god värd eller värdinna i sommar ska du alltid ha ett kylt alkoholfritt alternativ att erbjuda på små och stora fester. Vatten är inte ett festligt alternativ, även om det är gott.

De alkoholfria alternativen betygsätter vi efter en tiogradig skala. Prisvärdheten är så personlig att vi överlåter den till er läsare.

>>Till listan