Stellenrust Pillar and Post ny trea bland topproséerna

Uppdateringen av roséboxarna i mars bjuder på en nykomling som dessutom är ett superfynd.


Boxtoppens idé är att alltid tillhandahålla aktuella provningsnoteringar. Viner, som var fräscha och fina när de lanserades, kan ha blivit gamla och trötta. Därför innebär våra månatliga uppdateringar också att boxar som blivit bedömda för länge sedan (6 månader) åker ut, för att eventuellt återkomma när vi provat om dem.

Kom ihåg att boxviner i regel smakar bättre ju fräschare tappning de har, och att såväl årgång som bäst-föredatum verkligen spelar roll.

Idag är det dags för uppdatering av topplistan för roséboxar. Rosétopplistan i mars bjuder på en nykomling, och det på tredje plats. Superfyndet 2014 Pillar and Post Rosé från sydafrikanska Stellenrust bjuder på solmogen frukt och inslag av bl a hallon och äpple. Vinet passar utmärkt som sällkapsdryck och till bufféns lättare delar. Vinet är Fair trade-märkt.

På första och andra plats är listan oförändrad. Etta är sydafrikanska superfyndet 2014 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé från Mulderbosch Vineyards  med sin pigga syra och energirika frukt och tvåa är mjuka 2013 Côtes de Provence Rosé Pierre & Paul från franska Domaines Pierre Chavin.

Totalt finns det 14 boxar som får 78 poäng och därmed klarat vår gräns för vad som är ett bra och prisvärt vin.

>>Till listan