Storsäljaren Black Tower lanserar härligt fräsch rieslingnyhet!

Black Tower är vi nog många som är väl bekanta med och varumärket är etablerat i Sverige genom många år på Systembolagets hyllor. Nu bryter Black Tower ny mark med en nyhet där den fantastiska rieslingdruvan står i centrum. Boxtoppen har provat vinet som kommer i en stilren flaska – 2021 Black Tower Riesling Club Edition.


Riesling har en unik syra som i sin ungdom närmast kan upplevas som fräsig samtidigt som den agerar ryggrad åt vinet. Förmågan att uttrycka sitt växtläge är också bland rieslingdruvans främsta egenskaper och det blir extra tydligt i dess ursprungsland där de olika regionerna ger vitt skilda stilar. Nu är det Rheinhessen-riesling som vi har i våra glas och i Black Tower nyhet så ger det ett fruktigt insmickrande vin som förlänger sommarkänslan!

Boxtoppen provar 2021 Black Tower Riesling Club Edition

från tyska vinregionen Rheinhessen

Det senaste tillskottet i Black Tower-serien är en riesling i flirtigt fruktigt utförande där vi finner inslag av tropiska frukter, persika, citrus och stenfrukter i en ren, ungdomligt pigg och aromatisk stil. Smaken fortsätter på inslagen bana med rent stenfruktigt driv i en halvtorr stil men där en hög närmast spritsig syra säkerställer balansen och skänker vinet ett torrt intryck i avslutet. En härligt fräsch riesling som förlänger sommarkänslan!

Boxtoppens betyg: 4 av 5 poäng

Drick vinet till asiatiska rätter med sting, gärna skaldjur men även kyckling- och fläsk fungerar ypperligt till. Det är också ett vin som gör sig till välkomstdrink, gärna till lite salta tilltugg.

Black Tower Riesling Club Edition återfinns i Systembolagets beställningssortiment och beställs till önskad butik. Flaskan (750 ml, 11,5%) har artikelnummer 57612 och kostar 79 kronor. Restsötman är 1,2 g/100 ml.

Till vinet HÄR >>>