Strategisk nykomling rakt in på tredje plats

September månads uppdatering av torra vita boxar bjuder på en nykomling. Nykomlingen är dessutom så bra att den går rakt in på tredje plats!


På första platsen i september tronar sedan flera månader tillbaka ekologiska franska superfyndet 2014 Brochet Facile Sauvignon Blanc från Ampelidae.

Silverplatsen hålls fortsatt av sydafrikanska 2014 Drostdy-Hof Chenin Blanc Steen, lite rundare än Brochet Facile och också ett superfynd.

Ny trea är 2014 Toscana Bianco, som är ett riktigt allround-vitvin – trevligt och friskt och funkar fint till fisk och skaldjur och härliga sallader. Vinet är en inte bara en nykomling på Boxtoppen, utan också en strategisk nyhet på Systembolaget som började säljas den 2 september.

De vita torra boxarna på topplistan kännetecknas av att de till allra största del är superfynd eller fynd. På tio i topp får alla 84 poäng eller mer och nio är superfynd. Med andra ord får man mycket smak för pengarna om man följer Boxtoppen. Av listans alla 30 viner är 16 stycken superfynd och nio fynd.

>>Till listan