Superfynd i topp – 2014 Mauro Chardonnay kniper förstaplatsen

Nu har vi uppdaterat topplistan för vita flaskviner upp till 70 kronor. Maj månad bjuder på stora förändringar: En ny etta, en ny tvåa och totalt fem nya viner och en ny årgång. Listan innehåller elva superfynd av totalt 29 viner.


Mauro ChardonnayNy på förstaplatsen är ekologiskt odlade superfyndet 2014 Mauro Chardonnay från Nordic Sea Winery och är en ny årgång. Den nya årgången har samma pris som förra, men vinet klättrar från femte plats till listetta. Mauro Chardonnay kommer från italienska Apulien och består till 100 % av Chardonnaydruvor. Drick det som det är eller till fisk eller skaldjur.

På andra plats har vi en ren nykomling: 2014 Domaine Lalande Sauvignon Blanc från franska Domaine Lalande är också ett superfynd, rent och friskt och med inslag av bland annat grapefrukt, krusbär och nässlor.

På tredje plats återser vi ungerska superfyndet Grüner Veltliner St Urusla från Julius Kayser,

Ytterligare två nykomlingar har tagit sig in på tio i topp: spanska El Cortejo Sauvignon Blanc, som än så länge bara finns på halvflaska hamnar på plats sju, och 2013 Jacob’s Creek Semillon Chardonnay från Orlando, en rund och bussig australiensare på plats nummer åtta. Också båda dessa nykomlingar är superfynd.

Längre ned på listan hittar ni mycket mer!

>>Till listan