Superfynden kvar i topp bland billiga roséer på flaska

Superfynden håller ställningarna i oktobers uppdatering av de bästa rosévinerna flaska upp till 75 kr. Nykomlingen Pasqua Blush Pinot Grigio Rosé tar sig in på tio i topp.


puycheric_bottle (1)Oktober är inte månaden då ljusa och lätta roséviner är som populärast och inte heller då nyheterna duggar tätast. Trots detta har vi en nykomling på listan, en nykomling som dessutom tar sig in på topp tio.  2014 Pasqua Blush Pinot Grigio Rosé från välkända italienska producenten Pasqua är ett ugnt och friskt vin med fräsch frukt och inslag av såväl grapefrukt, som hallon och mineraler. Inte ett dumt val till ljusa kycklingrätter.

På toppen är läget oförändrat med sina tre superfynd i topp. Etta är 2014 Puycheric Syrah Rosé från franska Foncalieu med sin fräscha frukt och sina trevliga toner av grapefrukt, smultron och blommor och sin knorr – sältan och mineraliteten. Drick det som det är eller servera till buffén, till fisk eller grönsaker.

Tvåa är australiska Jacob’s Creek Shiraz Rosé, som bjuder på fräschör och balans.

På tredje plats återfinner vi spanska, ekologiskt odlade 2014 Via del Campo Rosado Tempranillo Bobal från Nordic Sea Winery. Här är det den silkiga och solmogna frukten som är mest slående.

Listan omfattar totalt 22 viner, varav sex superfynd och åtta fynd.

>>Till listan