Superfyndet Le Tense Sassella på pallplats!

Julis uppdatering av röda flaskivner i prisklassen 71-140 kr bjuder på många nyheter – hela 25 stycken. Och fyra av dem går in på topp tio.


Le Tense Sassella Nino Negri 32341vitt smalListan över röda viner på flaska i prisklassen 71-140 kronor är den mest omfattande på boxtoppen, men så finns det också över 1700 viner på Systembolaget i den prisklassen.

Ohotad på förstaplats sedan starten är det mustiga kraftfulla sydfranska vinet 2009 Château Bouscassé från Alain Brumont i Madiran. Alain Brumont är stjärnan i området.

Vi har 25 nykomlingar på listan, varav hela fyra på tio i topp. Tre av dem är italienare. Bäst av dem alla är 2011 Le Tense Sassella från den norditalienska producenten Nino Negri. I Valtellina i alla nordligaste Italien tillverkas detta unga och friska vin med klingande ren frukt. Man kan spara vinet och lagra det i minst fem år. Le Tense Sasella är en mycket värdig tvåa.

På tredje plats hittar vi ännu en nykomling – en härlig rioja: 2009 Marqués de Murrieta Reserva är ett rikt och fylligt mörkröd frukt och bra balans. Utmärkt till grillat och mustig mat och kan också sparas i tre-fyra år.

På tio i topp hittar vi också nykomlingarna  2013 Campogiovanni Rosso di Montalcino från italienska San Felice och likaså italienska 2012 Rosso di Montalcino från Col d’Orcia.

Alla nykomlingar på tio i topp är superfynd, vilket innebär extremt mycket smak vin för pengarna.

Listan omfattar 80 viner. På topplaceringarna hittar vi allmänhet viner som kostar en bra bit över hundralappen, så botanisera ordentligt längre ned – där hittar ni fynd och superfynd i hela prisklassen.

 

>>Till listan