Superfyndet Raccolto Nero d’Avola främst av 31 viner

Junis uppdatering av röda boxviner med viss fruktsötma innebär en mycket färsk topplista med nyheter, återvändare, nya årgångar och nya tappningar.


raccolto nero d'avola

Äntligen kan jag presentera en fullspäckad uppdaterad lista på röda boxar med viss fruktsötma. Listan har förändrats mycket sedan i maj, eftersom alla boxar i Systembolagets fasta sortiment har provats om.

För fem år sedan fanns det inget boxvin som var i närheten av några 87 poäng. Idag har vi ett också på den här listan. Italienska 2013 Raccolto Nero d’Avola Cabernet Sauvignon inar nu förstapltsen på listan med just 87 poäng. Den tidigare ettan, likaså italienska 2013 il Conte Appassimento Zinfandel Negroamaro är nu tvåa. Ny på tredje plats har vi också en italienare, nämligen 2013 Rocca di Montemassi Sangiovese från vinfirman med samma namn.

Listan innehåller 31 viner, varav elva är superfynd och sexton är fynd. Flera är nyheter, inte bara ovan nämnda  Rocca di Montemassi Sangiovese , utan också femman 2013 Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto, Ciccio Zaccagnini  Prisspannet går från 149 kronor upp till 249 kronor, så det finns ett brett spektrum att välja på.

>>Till listan