Superfyndskvartett i topp

Decembers näst sista uppdatering handlar om mousserande viner som kostar upp till 75 kronor. De fyra bästa vinerna är alla superfynd, så det är verkligen en lista med många prisvärda viner.


El Miracle Cava brut 7700Decembers näst sista uppdatering handlar om mousserande viner som kostar upp till 75 kronor. De fyra bästa vinerna är alla superfynd, så det är verkligen en lista med många prisvärda viner.

Bäst sedan länge är superfyndet NV El Miracle Cava Brut från spanska Vicente Gandia. Vinet har legat etta sedan i april och klarade att behålla sin position även efter en omprovning – den är fortfarande lika bra. För 69 kronor är den ett klockrent superfynd.

På andra plats återfinner vi ännu en superfyndcava, nämligen  NV Campo Viejo Cava Brut Reserva från Bodegas Domecq.

Trea är italienska NV Cielo Prosecco 1530 från Cielo e Terra, med ren, fräsch frukt och, bra balans

På tio i topp är fem viner italienska, tre från Spanien, ett från Australien och ett från Frankrike.

Nykomlingarna, som båda kommer från spanska Freixenet  hittar vi längre ned på listan: dels på plats nummer 14 i form av NV Mia Moscato, ett sött mousserande vin med tydliga muskatdruvertoner, samt på plats 22 i form av halvsöta fyndet NV Mia Fresh & Crisp Sparkling, som är ungt och friskt och piggt.

Listan omfattar totalt 30 viner, varav fem superfynd och tio fynd. Två nykomlingar har vi på listan, varav ett är ett fynd.

>>Till listan