Superfyndstrio kvar i topp -Billigare roséviner på flaska

Lanseringar av roséviner i det lägre prissegmenten görs mest på våren. September månads uppdatering av roséviner på flaska för max 75 kronor är därför stillsam – men det finns fortfarande sex superfynd.


2209 2014 Puycheric Syrah Rosé, FoncalieuDen stora rosésäsongen börjar gå mot sitt slut, och inte minst syns det på vår lista med de bästa rosévinerna på flaska för max 75 kr. Antalet nykomlingar på listan är noll och inga viner har heller tagit slut. Några små pris höjningar har skett, men inte större än att alla prisvärdhetsmarkeringar är oförändrade.

I topp återfinner vi alltså vår superfyndstiro. På första plats 2014 Puycheric Syrah Rosé från franska Foncalieu med sin fräscha frukt och sina trevliga toner av grapefrukt, smultron och blommor och sin knorr – sältan och mineraliteten. Drick det som det är eller servera till buffén, till fisk eller grönsaker.

På andra plats sitter Jacob’s Creek Shiraz Rosé säkert. Det i Sverige så populära märket Jacob’s Creek bjuder på fräschör och balans.

Trea är ekologiskt odlade 2014 Via del Campo Rosado Tempranillo Bobal från Nordic Sea Winery. Vinet kommer från VdlT Castilla i Spanien silkig och solmogen frukt.

Listan omfattar tjugotre viner i varierande stil, varav sex är superfynd. Det är dock ingen idé att bunkra superfynd inför nästa sommar, eftersom roséviner ju bäst avnjuts unga och fräscha. Men vill man förlänga sommaren kan man ju passa på.