Sydafrikansk chenin blanc till svårslaget pris!

Chenin blanc må ha sitt ursprung i Loiredalen i Frankrike men har varit precis lika viktig för Sydafrika under flera sekel. Faktum är att druvan troligtvis nådde landet med de första bosättarna så dess historia i Sydafrika sträcker sig tillbaka till senare delen av 1600-talet. Idag är andelen planterad chenin blanc till och med den dubbla ytan av Loires odlingar! I våra glas; In the Mood for Chenin Blanc!


Bakom chenin blanc-vinet In the Mood for Chenin Blanc finner vi egendomen Perdeberg som grundades 1941 och ligger vid foten av Paardeberg Mountain, i vindistriktet Paarl. Namnet gavs av holländarna och betyder Hästberget vilket har sin förklaring i de viltströvande zebror som fanns här när bosättarna kom. Holländarna trodde dock att det var vildhästar…

 

 

 

 

Boxtoppen provar In the Mood for Chenin Blanc från Sydafrika

Ja, du läste rätt. 169 kronor kostar denna vitvinsbox på chenin blanc-druvan och det som förundrar är hur man lyckas hålla den kvaliteten när en flaska klockar in på drygt 42 kronor. Här är det en hel del sydafrikanska vibbar i doften som bjuder generösa mängder tropiska inslag, solmogen citrus och gula frukter i ungdomlig stil. Smaken fortsätter på det inslagna spåret och hintar persika, ananas och papaya i en helt torr tappning där citrusfrisk syra adderar fräschör. Med andra ord, ett okomplicerat och lättsamt vin till fyndpris!

4 av 5 boxar!

In the Mood for Chenin Blanc har artikelnummer 75765 och en box (3000 ml, 12,5%) kostar 169 kronor. Du beställer vinet till ditt föredragna Systembolag.

Till Systembolaget HÄR >>>