Tareq Taylor lanserar Riesling

Kocken, krögaren och kokboksförfattaren Tareq Taylor är ett kärt namn hos det svenska folket. Under de senaste åren har han synts flitigt i tv-rutan och inspirerat med sin livsresa och passionerade kärlek till mat. Nu adderar Tareq Taylor vin till sin repertoar genom lanseringen av vinet Tareq Riesling.


Hans skratt och leende smittar snabbt av sig och för många har Tareq Taylors recept och trädgårdstips blivit något att luta sig mot i vardagen. Med Tareq Riesling kan nu goda smaker från tallriken gifta sig med ett gott och fruktigt vin i glaset.

foto: Peter Carlsson

– Jag har länge varit intresserad av olika sorters drycker och det har varit otroligt roligt att få laborera med smaker och dofter för att arbeta fram det, som enligt mig, är det perfekta vita vinet. Dessutom har Riesling länge varit en personlig favorit hos mig, vilket gör det här extra roligt, säger Tareq Taylor.

Med sin stora expertis har Tareq Taylor noga skräddarsytt vinet för att särskilt kunna avnjutas till rätter som ljust kött, fisk eller skaldjur samt till vegetariska rätter och mat med heta asiatiska toner.

Foto: Peter Carlsson

– Mat och dryck lever i symbios med varandra och lyckas man kombinera en maträtt till rätt vin så kan ens sinnen lyftas till helt nya dimensioner, fortsätter Tareq Taylor.

Tareq Riesling lanseras nu på Systembolaget.

Tareq Riesling
Storlek: 750 ml
Druvor: 100% Riesling
Ursprung: Rheingau
Alkohol: 12%
Pris: 139 SEK
Artikelnummer: 56304