The Scream – när konst & vin möts!

Cantine Volpi är tvivelsutan barberaexperter med mer än 100 års erfarenhet av druvan. Familjevineriet som grundades redan 1914 är nu inne på femte generationen av vinmakning i Piemonte. Nyheten The Scream som nu landar i Sverige kombinerar producentens barberakunskap med en tidlös konstetikett signerad Norges nationalkonstnär Edvard Munch. I våra glas; 2020 The Scream Barbera.


Konst och vin är intimt kopplade samman och detsamma säger vi gärna om vin och musik . I Cantine Volpis barbera som nu landar på Systembolaget smyckas etiketten av en av världens mest välkända konstverk, Edvard Munchs Skriet och som han först målade 1893. Målningen är ett ögonblick fångat av konstnären under en promenad med vänner och när Edvard Munch fångade den blodröda himlen över Oslo och fjorden.

Boxtoppen provar The Scream Barbera från Piemonte

Vi har en klassisk barbera i glasen, ett vin som på ett fint sätt uttrycker druvans karaktär och inte minst hur den ter sig i Piemonte. Doften visar upp ett blomörtigt drag med solmogna körsbär, viktoriaplommon, tomater och ett lätt fatkryddigt inslag. Smaken har det traditionella barberauttrycket med syrliga körsbär, viss kärvhet men också torkade örter, lakritsrot och ett stänk tomat i pigg, fräsch stil med uppbackande tanniner. Ett riktigt matorienterat vin som inte bara lyfter det regionala köket men också excellerar till fläsk- och kycklingrätter där örterna och vitlöken får utrymme.

Betyg: 4 av 5 poäng

The Scream återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Flaskan (750 ml, 14%) med det klassiska Skriet av Edvard Munch på etiketten har artikelnummer 56634 och kostar 119 kronor. Vinets restsötma är 0,3 g / 100 ml vilket gör det helt torrt.

Till The Scream HÄR >>>