Tommasi tar ett nytt ekologiskt steg med Adorato Bag in Box

Familjen Tommasi har en 116-årig historia som vinodlare och vinmakare. Under alla dessa år har man alltid tagit stor hänsyn till floran och faunan kring de områden man verkar i. Att arbeta medvetet och naturvänligt är därför egentligen inget nytt för Tommasi. 

Arbetet att ekocertifiera fler av sina odlingar pågår kontinuerligt. Den 1 juni lanseras det senaste tillskottet i Tommasis ekologiska portfölj. Denna gång i form av en vit bag in box som finns i sortimentet sedan tidigare. Tommasi Adorato Appassionato heter från och med årgång 2017 Tommasi Adorato Appassionato Organic BIB.

I och med övergången till den ekologiska märkningen har det även skett en del andra förändringar med det veganvänliga vinet. Man har t ex bytt ut garganera-druvan till pinot grigio, som i sällskap med chardonnaydruvan uppdaterar smaken.

För den som köper sitt vin med artikelnumret som enda vägvisare, kan det också vara bra att känna till att just artikelnumret också hör till det som ändras. Det nya numret är 3517, för den som vill lägga det på minnet.

Tommasi Adorato Appassionato Organic BIB finns i dagsläget i ett 40-tal butiker, men går givetvis att beställa till de butiker som ännu inte upptäckt den nya ekologiska och veganvänliga skepnaden.