Toppbetyg till nyheten Luna di Mezzanotte från Piemonte!

Vi har en nyhet i glasen, en Barbera d’Alba Superiore från årgång 2019 och det är ett vin som prickar helt rätt vad gäller fin tillgänglighet redan idag och tydligt ursprung. Med andra full pott i betyg och stark köprekommendation för Luna di Mezzanotte signerat kooperativet i Govone!


En Barbera d’Alba med epitetet Superiore kommer med högre krav på sig, som att det måste lagras minst ett år, spendera en viss tid på fat samt ha en viss alkoholhalt där det senare säkerställer mogna druvor vid skördetillfället.

Luna di Mezzanotte, midnattsmåne på italienska, är just en Superiore och nyhet på Systembolaget och vinet är ett samarbete mellan den svenska importören och kooperativet Produttori di Govone, ett mycket lyckat sådant!

Boxtoppens intryck av 2019 Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore

Expressiv barbera med violaromatisk doft, bittermandel, inlagda körsbär, tjärpastill och fuktig tobak. Gomkänslan drar åt det kryddiga hållet med mogna körsbär i juicy stil, smekande tanniner, uppbackande syraryggrad och örtigt avslut. Riktigt trivsam och ursprungstypisk barbera d’Alba signerat kooperativet i Govone.

Full pott! 5 av 5 poäng

Luna di Mezzanotte har precis landat i Sverige och går att beställa hem till föredragen Systembolagsbutik. Vinet har artikelnummer 53290 och en flaska (750 ml, 14%) kostar 129 kronor.

Till vinet HÄR >>>