Tre superfynd i topp!

Mousserande viner för max 75 kronor bjuder på en superfyndstrio i topp. Bäst igen är El Miracle Cava Brut.


Dags för en uppdatering av mousserande viner upp till 75 kr! Intresset för champagne och mousserande viner peakar kring jul och nyår. Det vet producenterna och Systembolaget, och de allra flesta mousserande viner och champagner lanseras därför lagom till nyår.

Nu verkar ändå våren vara här, och intresset för mousserande viner vaknar så smått igen. Vi bjuder därför på en uppdaterad lista, men av anledningen ovan är det mycket små förändringar. Vissa av vinerna har lämnat prisspannet och lämnat listan och andra har nytt pris i alla fall. Annars är listan i stort sett intakt.

Etta är fortfarande fantastiska superfyndet El Miracle Cava Brut från Vicente Gandia. Så sent som för en vecka provade jag den mot en äkta champagne och även om det var skillnad i kvalitet kändes det inte som om prisskillnaden på 200 kronor var motiverad.

På andra plats återfinner vi ännu en superfyndcava, nämligen  NV Campo Viejo Cava Brut Reserva från Bodegas Domecq.

Ny på tredje plats är NV Opale Brut från italienska Moncaro Terre. Detta italienska superfynd är torrt och friskt med brödig frukt och inslag fräsch citrus och färsk mandel.

Listan omfattar 28 viner, varav tio är fynd och tre är superfynd. De tre superfynden är också de tre bästa!

>>Till listan