Två nykomlingar på topp tio bland billigare röda

Riktigt mycket smak per krona bjuder marsuppdateringen av röda viner på flaska under 70 kronor på. Två nya superfynd går rakt in på tio i topp.


Dags för en uppdatering av topplistan för röda viner under 70 kronor. I det här segmentet är kvaliteten verkligen skiftande – men det finns gott om superfynd här. Nu börjar många av vinerna på Systembolaget byta årgångar, så listan har förändrats en hel del sedan senast.

Etta är fortfarande ekologiska superfyndet 2014 Francisco Gomez från Hancienda La  Serrata. Vinet är torrt, friskt och rent med mörkröd fukt och gör sig allra bäst till bufféer eller kötträtter, gärna grillade.

På andra plats kommer 2014 Cecchi Sangiovese från familjen Cecchi i Toscana, som här bjuder på ett ungt och friskt vin av Sangiovesedruvan med fina bärtoner, mineraler och vanilj.

På tredje plats har vi en nykomling: 2014 Eco Rojo från producenten Hacienda la Serrata kommer från spanska Alicante, och är ett ungt och frisk vin med solmogen, ljus frukt. Toner av körsbär, lingon, tranbär och granatäpplen dominerar. Vinet är ett superfynd.

Listans andra nykomling är också ett superfynd. Från Portugal kommer 2014 Maré Viva Red från Adega Cooperativa de Redondo – ett djupt, rikt och fylligt vin med torr och mörkröd frukt. Vinet hamnar på palts åtta.

Listan omfattar 27 viner, varav 11 superfynd och 14 fynd.

>>Till listan