Two Tracks Sauvignon Blanc – nya zeeländsk premiumbox i behändigt format

Marlborough är Nya Zeelands högsäte vad sauvignon blanc anbelangar. Det var just här det hela startade när kiwi-savvie tog världen med storm under 1980-talet. Idag är kvaliteten högre än någonsin på vinerna och det märks tydligt att erfarenheten är på en annan nivå bland producenterna, inte minst i Two Tracks-boxen från ansedda kvalitetsproducenten Wither Hills!


Det är ingen underdrift att kalla Marlborough för landets viktigaste vinregion med tank på att det här huserar mer än 100 producenter som tillsammans står på runt 80 procent av Nya Zeelands vinproduktion. Fokus ligger på vita viner och sauvignon blanc är givetvis högst upp på tronen. Wither Hills kan tyckas vara en ung producent i och med grundandet först 1994 men på Nya Zeeland är närmare 30 års erfarenhet inom vinproduktion en lång tid och man kan sitt Marlborough in och utan idag – något vi också märker på den premiumbox som säljs i det behändiga 1,5-litersformatet.

Boxtoppen provar 2021 Two Tracks Sauvignon Blanc från Nya Zeeland

Vänner av den nya zeeländska tolkningen av sauvignon blanc har verkligen en seriös box att se fram emot i Two Tracks nya årgång, 2021. Det är ett vin med klassiska attribut som aromatiska druvnyanser, trädgårdsgrönska, krusbär, passionsfrukt och citrusmix i ungdomligt driven stil. Smaken är fruktigt generös men ändå stram i sitt anslag och vi finner nyanser av krusbär, passion och sparris i en syrligt frisk stil och med ett aptiretande torrt avslut som dröjer sig fint kvar. En premiumbox i det behändiga 1,5-litersformatet!

Betyg: Full pott, 5 av 5 poäng

Somrigt fräscht och lika gott till en grillad abborre som till skaldjurssalladen eller varför inte en Skagen. Two Tracks finns i cirka 180 Systembolagsbutiker och till övriga kan det beställas utan extra kostnad. Boxen (1500 ml, 13,5%) har artikelnummer 6192 och kostar 209 kronor. Vinet har en restsötma som understiger 0,3 g/100 ml vilket gör det helt torrt.

Till Two Tracks HÄR >>>