Two tracks tvåa på vita premiumlistan

April månad bjuder dock på två nya årgångar på vita premiumlistan, varav den ena intar andraplatsen.


De nya årgångarna är som nämnts två till antalet. På andra plats hittar vi 2014 Two Tracks Sauvignon Blanc från Wither Hills Wines. Vinet är från distriktet Marlborough, som ligger på Sydöns nordligaste spets och är ett torrt och friskt typiskt sauvignon blanc-vin med inslag främst av grapefrukt, krusbär och gröna äpplen. Till det här vinet passar fisk och skaldjur bäst, men milda smaker, gärna med stick av citron funkar också bra. Årgång 2013 var bra, men 2014 är ännu bättre, så vinet klättrade fyra placeringar.

Den andra nya årgången är 2014 Tommasi Adorato Appassionato. Vinet behåller sin placering, och funkar fint till skaldjur med must eller sting, men kanske allra bäst som pratvin.

2013 Petit Chablis Ropiteau från Ropiteau Frères håller även efter omprovningen i mars förstaplatsen i ett järngrepp  som den i särklass bästa vita boxen på Systembolaget. Ett givet val till fisk och skaldjur och något att överbevisa Bag-in-boxhatare med.

På tredje plats kommer Fetzer Sundial Chardonnay med silkig, solmogen frukt från vinfirman Fetzer Vineyards i soliga Kalifornien.

Som jag skrev ovan är utbudet ganska begränsat i det här segmentet, men i juni vet jag i alla fall att det kommer påfyllning.

Avslutningsvis – kolla tappningsdatum innan du köper din box, och låte den inte stå fö länge. Inget boxin vinner på lagring.

 >>Till listan