Tysk riesling precis så som vi älskar den!

Riesling O ‘Clock gäller året om för Boxtoppens del men nog är sommaren ändå högsäsong för den fantastiska druvan med så många olika uttryck. Och tysk riesling är vi extra svaga för oavsett om det är ett knastertorrt och krispigt vin i glaset, ett vin med ämabel sötma eller ett dessertvin. Ett vin som går åt det torrare hållet och som imponerat på oss är den ekologiska nyheten Chill Out Riesling från tyska Rheinhessen!


Den resa som tysk riesling gjort, från att främst ha vunnit erkännande som bäst i världen på de sötare versionerna till att idag även vara mästare på de torra, är snudd på oslagbar. Särskilt när man beaktar att priserna inte stuckit iväg utan fortfarande finner man strålande viner till vettig peng. Denna box hör sannerligen dit!

Boxtoppen om 2019 Chill Out Riesling från Rheinhessen

Pigg och skönt ungdomlig doft med päron, svagt tropiska nyanser, aprikos och jasminblommighet som övergår i en fräsch smak med diskret sötma, pigg syra och rena nyanser av stenfrukter. Sommarfräscht helt enkelt och perfekt som välkomstdrink eller till en matigare sallad.

Betyg: 4 av 5 poäng

Den ekologiska Chill Out Riesling har artikelnummer 78998 och en box (3000 ml, 11,5%) kostar 249 kronor. Vinet beställer du hem till din föredragna Systembolagsbutik. Drick vinet till salladen, Toast Skagen, sensommarens kräftor eller blott som aptitretande välkomstdrink.