Vernissage och Perfect Day roséraketer i april

Uppdateringen i april bjuder på två nya viner, viner som dessutom tar sig in på topp tre.


Superfyndet 2014 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé från Mulderbosch Vineyards fortsätter att dominera på första plats, såsom den gjort sedan listans start. Med sin pigga syra och energirika frukt ligger vinet kvar på första plats, såsom det gjort sedan Boxtoppens premiär i oktober.

Sedan händer det grejer. Franska 2014 Vernissage Rosé, från Nordic Sea Winery glider direkt in på andra plats.  Ett ungt, fräscht rosévin från Languedoc-Roussillonmed ren och elegant frukt som passar till sallader, pasta och rätter på ljust kött som fisk och kyckling. Ett finfint buffé- och mingelvin, helt enkelt. Att förpackningen är kul gör det hela ännu bättre.

Ny trea och ny på listan är också franska fyndet 2014 Perfect Day Rosé från Les Vignobles Gueissard, ett vin som precis som all annan rosé passa bäst till picknick och som buffévin. Ett ungt, friskt vin från Méditerranée med ren, elegant frukt och trevliga toner.

Superfyndet 2014 Drostdy-Hof Rosé smakar precis lika bra efter omprovning, men tappar lite i den hårda konkurrensen. Vinet är dock fortfarande ett superfynd!

Det som gäller för boxviner i allmänhet gäller för roséviner i synnerhet. Kontrollera såväl årgång som tappningsdatum före köp, för vinerna tappar rejält i fräschör och smak i takt med tiden. På Boxtoppen ser vi därför till att endast tillhandahålla aktuella bedömningar. Är vinet provat från mer än sex månader sedan får det lämna listan, och komma tillbaka först efter omprovning, och då endast om det klarar kvalitetskravet på minst 78 poäng.

I och med aprils uppdatering innehåller listan 16 roséviner, varav fyra superfynd, som innebär extra mycket bra smak per krona.

>>Till listan