Villa Conchi – en elegant Cava till sommarens högtider

Strax söder om Barcelona finner du Penedès, regionen som för några decennier sedan blev Spaniens mest innovativa och moderna vinområde, mycket tack vare en stor experimentlust. Dessutom är det själva hjärtat i Spaniens Cava-produktion där man drar nytta av det högre topografiska läget, något som skänker extra friskhet till de mousserande vinerna.

Villa Conchi sällar sig till skaran av kvalitetsdrivna producenter och mannen bakom är en av landets mest ansedda entreprenörer inom vinbranschen, Javier Gallareta. Druvmixen är lika delar av de för området traditionella macabeu, xarel-lo och parellada. Den sista tiondelen utgörs av chardonnay. Ledorden för Villa Conchi är finess och elegans och för att förstärka detta än mer i vinerna så skördas druvorna under natten, allt för att hålla nere temperaturen och accentuera fräschheten.

Villa Conchi Cava Brut Selección spenderar minst ett år i flaska, innan den jästfällningen avlägsnas och liqueur de dosage tillsätts, den lilla ’shot’ som tillsätts i mousserande viner som producerats enligt den traditionella metoden.

Boxtoppen.se om Villa Conchi Cava Brut Selección
Här möts du av en omfamnade bouquet med inslag av mogna citrusfrukter, ett stänk vit persika, Cox Orange-äpplen och en diskret jästighet som är så typisk för vinstilen. Smaken bjuder på fin, tät mousse, uppfriskande citrus- och stenfruktsnyanser och det hela flätas snyggt samman av en försiktig sötma. Avslutet är klingande rent och läckert brödigt, precis som man vill ha det. Finess helt enkelt!

Priset för Villa Conchi Cava Brut Selección (nr 81501) är 109 kronor.
 
Cavan finns redan på flertalet Systembolag. Har inte din butik vinet så kan du enkelt beställa den till ditt lokala Systembolag, klicka här för att se om den finns nära dig. Klockrent nu när årets festliga högtider är i antågande!
 
Vinet beställer ni på Systembolaget här >>

Betyg: Full pott! 5/5