Villa Wolf – vinet som fulländar din kryddheta wok!

Vi är nog många som älskar wok, inte minst för att det på ett så snabbt men ändå okomplicerat vis kan få din maträtt att smaka gudomligt. Oavsett om du väljer att arbeta med räkor eller kyckling, chilihetta eller ingefärsstyrka, så är det där med vin till inga problem om du väljer Villa Wolf Grauburgunder, en tysk pinot gris som gjord för denna typ av rätter!


För det otränade ögat kan det tyckas märkligt att pinot gris är ett vitt vin, inte minst när man ser druvklasarnas färgnyans som snarare får dig att tänka blivande rött. Men de ofta rosaskimrande druvorna med ibland dragning åt gråblått blir till vitt om än med en lätt rosa färgbrytning som kan avslöja druvan i det färdiga vinet. Druvan kanske mest associerats med Alsace eller de päronfruktiga exemplaren från norra Italien och som blivit så vansinnigt populära men faktum är att även tyskarna behärskar druvan och är det enda land som de facto gör pinot gris eller grauburgunder på samma nivå som Alsace. En bra introduktion till den tyska stilen är onekligen Villa Wolf som även visar vilket ypperligt vin det är till rätt maträtt!

Boxtoppen provar 2020 Villa Wolf Grauburgunder från tyska vinregionen Pfalz

Bakom Villa Wolf finner vi en av Moseldalens absolut främsta producenter, Dr. Loosen. Man kan lätt förstå varför rieslingmästaren även sökt sig till Pfalz varmare klimat för det är viner som är Mosels totala kontrast och det ger onekligen en annan karaktär till slutprodukten. I denna grauburgunder, det tyska namnet för pinot gris, får vi en fruktgenerös doft med päron, honungsmelon, ananas och persika inlindad i citrusfrukt. Smaken är ungdomligt livlig med närmast spritsig fruktighet som drar mot stenfrukt och en släng tropiskt och det är ett läskande vin med svag rondör och tydlig citrus i avslutet. Rättframt, okomplicerat och gott, inte minst till en kryddhet wok!

5 av 5 poäng. Full pott!

Det är svårt att inte gilla det här vinet och oavsett om du häller det som ett välkomstglas eller till en kryddhet wok med räkor eller kyckling, så kommer vinet göra jobbet med bravur!

Villa Wolfs grauburgunder hittar du i mer än hälften av landets Systembolagsbutiker och till övriga kan du beställa vinet utan extra kostnad. En flaska (750 ml, 12,5%) kostar 89 kronor och har artikelnummer 2164.

Till vinet HÄR >>>