Vin för Game of Thrones-fans – limited edition

I augusti är det äntligen premiär för den mytomspunna förhistorien till Game of Thrones, ”House of the Dragon”. Samtidigt lanserar Warner Bros. och Treasury Wine Estates ett exklusivt vin i limited edition. Genom det prisvinnande vinvarumärket Wolf Blass har man skapat en hyllning som kommer finnas tillgänglig för de mest dedikerade fansen lagom till premiären.


Det ”House of the Dragon”-inspirerade vinet ”Wolf Blass Fire & Blood” är en eldig australisk red blend bestående av Cabernet Sauvignon och Shiraz.

”Vi ville ge fansen ett vin som reflekterar Westeros spänningsmättade värld. Och inför den efterlängtade premiär av ”House of the Dragon”, är det här det perfekta tillfället för ett sådant vin. Vad Wolf Blass skapat är något alldeles extra och vi är övertygade om att fansen kommer vilja uppleva den nya serien tillsammans med ”Wolf Blass Fire & Blood.””
— Julian Moon, Senior Vice President, Warner Bros. Consumer Products EMEA.

”Wolf Blass föddes ur ambitionen att enbart nöja sig med det allra bästa. Därför var det självklart för oss att samarbeta med Warner Bros. för att ta fram ett vin inspirerat av ”House of the Dragon”. Den kvalité och karaktär som vi lyckats uppnå kommer göra ”Wolf Blass Dragon Fire & Blood” till en ny favorit. Både bland de trogna Game of Thrones-fansen och bland de som ger sig in i Westeros värld för första gången.”
— Ben Blake, Head of Marketing EMEA at Treasury Wine Estates.

Smaknoteringar från Chris Hatcher, chefsvinmakare för Wolf Blass
”Det här är en djupröd blend av Cabernet Sauvignon och Shiraz, med aromer av mörk frukt, björnbär och mogna plommon. Med doften av en klassisk Cabernet Sauvignon och en antydan av kryddor förhöjs smakupplevelsen ytterligare. Shirazdruvan bidrar med viss sötma och en len känsla i gommen, som balanseras upp av ekfatstoner och eleganta tanniner.”

”Wolf Blass Fire & Blood” kommer finnas tillgänglig från den 23 augusti 2022 i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer: 5822701 och kostar 189 kr.