Vinets Värld Del 1: Så lyckas du bäst med valet av rött vin

Lär dig mer om rött vin i den första delen av webb-tv-serien Vinets värld. Mat- och vinexperten Gunilla Hultgren Karell delar med sig av sin vinkunskap. – Jag låter nästan alltid vinet styra, säger hon om hur hon kombinerar mat och vin.


Vad dricker man allra helst till en hängmörad ryggbiff? Passar rött eller vitt vin bäst i såsen? Och hur viktigt är det att lufta röda viner innan de dricks?

Här i webb-tv-serien Vinets värld svarar sommelieren och mat- och vinskribenten Gunilla Hultgren Karell på flera olika vanliga frågor om rött vin. Hon skriver om vin i bland annat Allt om Mat, Allt om Vin och Privata Affärer. En gång i månaden pratar hon mat och vin i SVTs program Gomorron Sverige.

<b>Därför är karaff bra</b>
Hon förklarar varför man alltid bör hälla över rött vin från flaska till karaff, vad den optimala temperaturen är vid servering av röda viner och resonerar kring hur man bäst använder vin vid matlagning.

Hon berättar också hur hon själv tänker när hon ska bjuda på middag.

– Jag väljer faktiskt oftast ut vinerna först och sedan tänker jag vilken mat som kan passa till det här. Så jag låter nästan alltid vinet styra.