Vita flaskviner för max 70 kr – fyra nykomlingar

Lucia står för dörren och det är dags för en uppdatering av vita viner på flaska upp till 70 kr. Listan förändras en hel del: En ny listetta, fyra nykomlingar och en ny årgång på tio-i-topp.


Ny etta  i december och ny på listan är 2013 Drostdy-Hof Chardonnay Semillon från sydafrikanska Distell, som är en världens största vinproducenter. Vinet är ungt och friskt, med aromatisk frukt och passar bra till fisk och skaldjur med lite bett i, men även till bufféer. Vinet är dessutom ett superfynd, så det är mycket smak per krona.

På andra plats återfinner vi novembers etta, 2013 Brochet Facile Sauvignon Blanc från Nordic Sea Winery, som fortfarande imponerar med sin fräscha sauvignon blanc-frukt och pigga syra.

På tredje plats har vi ännu en nykomling: 2013 Steinschaden  Grüner Veltiner Kamptal, där Steinschaden är producenten . Vinet kommer, som namnet antyder från regionen Niederösterreich och distriktet Kamptal. Grüner Veltliner är en klassisk druva i Österrike. I Steinshadens tappning ger den ett ungt och friskt och fräscht vin, som kan drickas till såväl fågel, som till fläsk och fisk. Också det ett superfynd.

Andra nykomlingar på tio-i-topp är  trevliga Jacob’s Creek Semillon Chardonnay från Orlando, som nu kommit i årgång 2013, samt det portugisiska Casal Garcia Vinho Verde från Aveleda, – ett superfynd som gör sig allra bäst som sällskapsvin.

Notera att det nu är 17 viner på listan och att samtliga viner är fynd eller superfynd.

>> Till listan