Vita torra boxar i mars: nya stjärnor i topp

Det rör på sig i toppen bland vita torra boxviner. Tre nykomlingar tar sig in, men rår inte på Drostdy-Hof Chenin Blanc Steen.


Uppdateringen av vita torra boxar bjuder på tre superfynd, som alla placerar sig strax under den hotade ettan.

Sydafrikanska Drostdy-Hof Chening Blanc Steen från Drostdy-Hof ligger kvar på första plats, till synes ohotad. En riktigt bra box som gjord för skaldjur och lättar fiskrätter.

2014 Mauro Chardonnay från Nordic Sea Winery, som Boxtoppens läsare har kunnat stifta bekantskap med på flaska, tar sig som box in på plats nummer två. Vinet är gjort av druvor från italienska Apulien och ett superfynd med bra balans.

På tredje plats återfinner vi sydafrikanska 2014 Oude Kaap Chardonnay från Douglas Green Bellingham i ny tappning. Vinet har nu en begynnande mognad, vilket bara är trevligt.

2014 Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico från Moncaro är listans sista nykomling och hamnar på fjärde plats. Vinet har vi sett förr med årgång 2013, och är alltså tillbaka med ny årgång.

Boxtoppens idé är att tillhandahålla aktuella bedömningar. Boxviner som provats för mer än sex månader sedan åker ut. Efter en ny provning är de välkomna tillbaka, om de håller måttet, förstås.

 

>>Till listan