Vita viner 71-140 kr: Två nykomlingar på tio-i-topp!

Nykomlingarna på listan är sju till antalet. Två stycken tar sig in på tio i topp, dels fin 2014 Côtes du Rhône Blanc från den välkände franske producenten E Guigial, som hamnar på femte plats, dels tyska 2014 Win Win Riesling Trocken från distriktet Pfalz och prdoucenten von Winning på sjätte plats. Vinerna är sinsemellan inte så lika, men båda är superfynd och torra vita viner.


Dags för en uppdatering av listan med de bästa och mest prisvärda vita vinerna på flaska i prisklassen 71-140 kronor. Spannet är stort och vinerna är många. På Boxtoppen är vinerna 67 till antalet. Ni hittar inte mindre än 31 superfynd på listan och 25 fynd.

Superfynden är, förutom på plats 1-20, ganska jämnt fördelade, så det är en god idé at scrolla längre ned på listan också.

Bäst och solklar förstaplatsvinnare är fortfarande fina superfyndet 2014 Mulderbosch Chardonnay från sydafrikanska Mulderbosch Vineyards.

På andra plats återfinner vi franska superfyndet 2014 Château Mont-Redon Côtes du Rhône Réserve Blanc från Château Mont-Redon och på tredje plats 2013 Ingoldby Adelaide Hills Chardonnay från australiska Ingoldby Wines, också det ett superfynd.

Nykomlingarna på listan är sju till antalet. Två stycken tar sig in på tio i topp, dels fin 2014 Côtes du Rhône Blanc  från den välkände franske producenten E Guigial, som hamnar på femte plats, dels tyska 2014 Win Win Riesling Trocken från distriktet Pfalz och prdoucenten von Winning på sjätte plats. Vinerna är sinsemellan inte så lika, men båda är superfynd och torra vita viner.

Övriga nykomlingar: Spanska 2014 Orballo Albariño är ett superfynd på plats nummer 12 och ett mycket bra exempel på hur frisk och elegant druvan Albariño kan vara. Sydafrikanska Mulderbosch Vineyards bjuder på ett superfynd i form av 2015 Mulderbosch Chenin Blanc Steen op Hout. Tidigare nämnda producenten von Wining bidrar med ytterligare ett vin, nämligen 2014 Von Winning Riesling. Australien representeras av trevliga 2014 Stoneleigh Chardonnay från Stoneleigh Vineyards och Argentina bidrar med en ny årgång: Mendozavinet 2014 Zuccardi Viognier.

>>Till listan