Wine Mechanics lanserar nya och mer hållbara viner i burk

Wine Mechanics är Skandinaviens första urbana vineri, beläget i Slakthuset i Göteborg. De arbetar utan mellanhänder med åtta odlare av ekologiska druvor i fem europeiska länder (Italien, Frankrike, Tyskland, Österrike och Ungern). Druvorna transporteras kylda i lastbilar till deras vineri direkt efter att de skördats för hand och sedan pressas, jäser, lagras och buteljeras de för hand av Wine Mechanics.


År 2021 producerade vi 55 000 flaskor (rött, vitt, rosé, orange och mousserande). Eller, rättare sagt, 20% av produktionen var i 375 ml burkar. Aluminium är en bra behållare för vin. Det är 28 gånger mer effektivt att återvinna än glasflaskor och 75% av allt aluminium som någonsin producerats används fortfarande idag. Genom att byta till burkar minskar man 79% av CO2-utsläppen på förpackningar. Burkar är 20 gånger lättare än glasflaskor, dubbelt så effektiva att transportera och går inte sönder lika lätt.

VINNARLIV 2021 är en läcker Barbera gjord på ekologiska druvor från Alba i Piemonte. Den är blandad med en skvätt Pinot Noir från Pfalz. Vinet har lagrats på ståltank. 10 000 burkar producerade.

REAL BAD LOOKIN’ 2021 är 100% ekologisk Chenin Blanc från Loire. Vinet har lagrats på ståltank. 10 000 burkar producerade.

Vinerna släpps på Systembolaget på måndag den 4:e juli och kostar 100 kronor styck.

Alla vinerna är ekologiska, veganska, producerade i Göteborg.