Zafrica – älskvärd sydafrikan i perfekt format!

Vi gillar 2,25-litersboxen som blivit allt mer populär i Sverige. Den uppfattas som lagom i sin storlek och dessutom håller vinet än bättre sin fräschör. Zafrica Cape Reserve är tappad i formatet som håller tre flaskor och det är ett sydafrikanskt älskvärt rött som vi misstänker många kommer ta till sig. Att det dessutom är Fairtrade-märkt och stärker vingårdsarbetarnas förhållanden känns gott i själen.


Boxtoppen.se om 2018 Zafrica Cape Reserve

Om du är svag för den bussiga sydafrikanska stilen så lär detta passa som handen i handsken! Här doftar det generöst av mörka bär som lindats in i örtlandskapet, finsk lakrits och en hint av ekkaraktär. Smaken fortsätter på inslaget spår, smeker gommen och bjuder på en behaglig gomkänsla i den medelfylliga skalan.

”…detta lär passa som handen i handsken!”

Viss rondör, snälla tanniner och fin fräschör gör detta till ett vin som passar kryddigare fläskrätter, kyckling och även som sällskapsvin då styrkan är precis lagom. Och glöm inte bort det när grillen åter åker fram. Kyl lätt för att maxa friskheten.

Betyg: 4/5 poäng

Zafrica Cape Reserve (12%) är tappad i sympatisk storlek, 2,25-literslåda, kostar 139 kronor och har artikelnummer 2784. Om din butik inte har vinet på hyllorna beställer man det dit utan extra kostnad >>>