Zafrica – sydafrikansk charm till svårslaget pris!

Litersflaskans popularitet kan inte understrykas nog och det är inte särskilt svårt att förstå när den generösa flaskstorleken hamnar på middagsbordet. Till storleken sällar sig nu nyheten Zafrica Cape Reserve Blend, ett rött smakrikt vin från Western Cape i Sydafrika!


Boxtoppen har tidigare provat Zafrica i lådvinsformatet 2,25 liter och nu är det debut för litersflaskan där druvsorterna cabernet sauvignon, pinotage och shiraz blir till ett charmerande och lättgillat rött i generös och omfamnande stil.

Boxtoppen om 2019 Zafrica Cape Reserve Red Blend

Zafrica består av druvtrojkan cabernet sauvignon, pinotage och shiraz och de bidrar samtliga med olika karaktär till vinet. Cabernet står för struktur och fyllighet, pinotage bärighet och shiraz för kryddighet. Och tillsammans blir det till ett charmerande och rättframt vin där örtiga toner möter rökighet, cassis och viss fatkryddighet. Smaken är smeksam och fruktdriven med mogen fruktrondör, snälla tanniner och rökiga toner som bekräftar det sydafrikanska ursprunget. Ett gott och lättgillat vin som gör sig lika bra som ”pratvin” som till grillen du snart tar fram!

Intryck: 4 av 5 poäng

 

Zafrica Cape Reserve (1000 ml, 13,5%) kommer i litersflaska, har artikelnummer 50621 och kostar 68 kronor. Vinet beställer du hem till din önskade Systembolagsbutik.

 

Till Systembolaget HÄR >>>