AKTUELLT:
Högsta betyg till Tareq Taylors tyska riesling!
100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk
Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien
To The Nines – högt betyg till spännande...
En god jul från Tegnér & Son
Krämig potatisgnocchi med rödgul trumpetsvamp, kalkon, spenat, Appenzeller...
Trots skenande priser – svenskar slänger mat för...
Teriyakipenslad & serranolindad torskrygg, heta ramennudlar & klassisk...
POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs – fyndmässigt...
Blossa 2023 – här är årets smak
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Caesarsallad & pinot noir – ett klockrent möte!

Caesarsallad & pinot noir – ett klockrent möte!

av Boxtoppen april 16, 2021
april 16, 2021
200

Recept – 2 personer

Ingredienser

1 romansallad
Kycklinglårfilé, vi valde Bjäre Fågels med skinn, två filéer per servering
1 paket tärnat bacon
1 dl hyvlad smakrik hårdost, vi valde Allerums 18-månaders herrgårdsost
2 skivor Levain
Salt, svartpeppar, smör

Dressing
1 dl bättre majonnäs
1 msk Zeta Sardellcrème
1 mindre vitlöksklyfta
1 tsk Dijonsenap
Saften från en halv pressad citron
1 tsk Worcestershire
Riven ost, drygt en halv dl och samma som du serverar på salladen

Så här gör du

Lägg romansalladen i kallt vatten och riv sönder bladen i lagom stora munsbitar. Fortsätt med att steka upp kycklinglårfiléerna som är så mycket godare och saftigare till salladen än kycklingbröst. Stek skinnet krispigt och salta och peppra efter behag. Under tiden blandar du ihop dressingens ingredienser och smakar av så att sältan är tydlig.

Stek upp bacon knaprigt och smörstek sedan krutonger av levainbrödet. Baconet kan du låta rinna av snabbt på en bit papper. Låt salladen rinna av ordentligt innan du vänder ner dressingen och jobbar samman de två. Lägg upp sallad på tallrik, skiva kycklingen och lägg ovanpå tillsammans med krutonger och hyvlad ost. Riv ett par varv med svartpepparkvarnen som sista finish.

Vin

2019 Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir, Frankrike

art.nr. 50158, 2250 ml, 12,5 %, 229 kr, 5 p

Anrika Bourgogneproducenten Bouchard har begett sig söderut i Frankrike och hämtar här pinot noir från landets sydligare delar. Och man gör det riktigt bra där druvtypiciteten är stark i denna 2019-tappning där jordgubbar och solmogna körsbär lindas in i en lätt fatkryddig ton och med örtiga instick i bakgrunden. Smakprofilen bär druvans fina syra som också är vinets ryggrad och vinets torra anslag lyfter fram den röda transparenta bärfruktigheten. Det hintas tanniner, kryddiga sandeltränyanser kikar fram och avslutet är harmoniskt och lätt aromatiskt. Kvalitativ box!

Caesarsallad & Pinot noir
Pinot noir är som allra bäst när den serveras sval och till den matiga caesarsalladen accentuerar kylan fräschören i såväl vin som maträtt. Att vi har en pinot från sydligare breddgrad i våra glas skänker en tydligare fruktmognad vilket gör sig lysande till de saltare inslagen i rätten; ost, bacon och dressing. Ett lätt vin men ändå med mycket smak och transparens för att låta salladen skina. Kombinationen är superlyckad helt enkelt!

Vinet finner du på Systembolaget HÄR >>>

bouchardceasar
Tidigare artiklar
Kaliforniska Lynx – en seriös chardonnay på box!
Nästa artikel
Perfect Day Veneto Bianco – charmerande italiensk vitvinsbox!

LIKNANDE ARTIKLAR

Högsta betyg till Tareq Taylors tyska riesling!

100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien

To The Nines – högt betyg till spännande...

En god jul från Tegnér & Son

Krämig potatisgnocchi med rödgul trumpetsvamp, kalkon, spenat, Appenzeller...

Trots skenande priser – svenskar slänger mat för...

Teriyakipenslad & serranolindad torskrygg, heta ramennudlar & klassisk...

POSE Sparkling Brut Blanc de Blancs – fyndmässigt...

Blossa 2023 – här är årets smak

FLER RECEPT

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

  • Långbakad fläskkarré, rostade rotfrukter, såsreduktion & italiensk generositet i glasen

  • Lamminnerfilé, primörer, vit bönkräm & sicilianskt rött i glasen

ARTIKLAR

  • 100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

  • En god jul från Tegnér & Son

  • Trots skenande priser – svenskar slänger mat för nära 800 kr varje månad

  • Blossa 2023 – här är årets smak

  • Karins Veranda – en nyhet

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2023.

Populär läsning just nu

  • 1

    Scarlett Dark – härligt generöst rött från Spanien

    september 20, 2023
  • 2

    To The Nines – högt betyg till spännande rödvinsnyhet från en av Portugals främsta!

    september 19, 2023
  • 3

    100 % grön produktserie när Pinnvinet-boxen blir ekologisk

    september 21, 2023

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

3 x italienskt på pallplats

Nyhet – MYTH Sparkling

Ny årgång i fast sortiment – American...