Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Hem / Årets nyhet till kräftkalaset: Så blandar du en Dillmargarita

Årets nyhet till kräftkalaset: Så blandar du en Dillmargarita

av Boxtoppen augusti 30, 2022
augusti 30, 2022
362

Säsongen för kräftskivor står i full blom. Kräftskivan blev en folklig tradition under 1960-talet och är nu nästan lika självklar som kräfthatten själv. Nu introducerar Cointreau nästa självklarhet, Dillmargaritan. En uppfriskande Margarita gjord med dillinfuserad tequila, mezcal och lime.

Så här blandar du en Dillmargarita:

Du behöver:
2 cl Cointreau
1 cl mezcal
3 cl dillinfuserad tequila (färsk dill och valfri tequila)
2 cl lime
1 cl sockerlag
Flingsalt

Så här gör du:

Smaksätt tequilan genom att låta några knippor färsk dill dra tequilan över natten.

Mät upp Cointreau, mezcal, den dillinfuserade tequilan, limejuice och sockerlag i en shaker med is och skaka väl.

Saltkanta ett coupetglas genom att använda limejuice på glasets kant och doppa försiktigt i flingsaltet.

Sila upp drinken i glaset och servera!

Tidigare artiklar
Pascal Costeau Côtes-du-Rhône Grande Réserve – en box som levererar till mycket bra pris!
Nästa artikel
CHILL OUT firar 20 år på den svenska marknaden med ny design

LIKNANDE ARTIKLAR

Nyhet – Bouchard Pinot Noir på box

La Pantera Smoked Pineapple – ny rökig rom...

Tallink Silja Line bjuder in till Bubble Cruise

Jägermeister Orange nu i Sverige

19 Crimes väcker Frankensteins monster till liv

Psykologin bakom överraskningar: Varför vi ständigt återvänder till...

Welmoed Chenin Blanc i ny årgång och design

Alain Jaume utsedd till Årets Producent i Guide...

Party Night Themes – så skapar du minnesvärda...

Svensk matglädje möter vin från världens alla hörn

FLER RECEPT

  • Thaisoppa med vannameiräkor och attraherande pinot grigio

  • Pulled Beef med fräsch örtsallad, grillade grönsaker och charmerande rött

  • Pankofriterade blåmusslor, Portabella, svartkål & en kräm på blomkål & jordärtskocka

  • Sushi på lättrökt salmalax, wasabimajonnäs, sriracha & rostad lök möter charmant grüner veltliner

  • Smörstekt rågbröd toppat med avokado, sobrasada & bladpersilja i härligt möte med Karl Fredriks Rosé!

ARTIKLAR

  • Nyhet – Bouchard Pinot Noir på box

  • La Pantera Smoked Pineapple – ny rökig rom på Systembolaget

  • Tallink Silja Line bjuder in till Bubble Cruise

  • Jägermeister Orange nu i Sverige

  • 19 Crimes väcker Frankensteins monster till liv

Kontakta Boxtoppen

  • - Maila oss på info(at)boxtoppen.se
  • - Annonsering: christoffer(at)boxtoppen.se
  • - Webbmaster: Tecken 1 AB
  • Copyright 2014-2024.

Populär läsning just nu

  • 1

    Kombinera bubbel och bakverk med Brinken Bakars nyårsrecept

    december 7, 2021
  • 2

    Merino – den imponerande ekologiska portugisen på 2-liters box

    oktober 14, 2025
  • 3

    Foot of Africa Shiraz – ett ytterst pålitligt vin!

    februari 3, 2021

Om Boxtoppen

Idén med Boxtoppen är att sprida kunskap om vin i allmänhet och boxviner i synnerhet på ett lättbegripligt och trevligt sätt till alla som har ett vinintresse. Oavsett om du är aktiv munskänk och provat vin i 50 år eller är en yngre konsument med ett nyligen väckt intresse för vin kommer det finnas spännande läsning om aktuella lanseringar och gamla trotjänare.

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
Boxtoppen
  • BOXVINER
  • FLASKVINER
  • Tidningen Boxtoppen
@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign

LÄS OCKSÅx

WG Grüner Veltliner – ny årgång 2018

Castaño Organic Monastrell 2016 – ekologisk nyhet...

Prima Julsnaps i ny design