Better You lanserar en komplett serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Better You AB lanserar under våren en unik och komplett serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor. Totalt kommer hela 28 olika artiklar som har flertalet användningsområden. Till exempel kan man använda dessa oljor till aromaterapi för sinnet och till olika användningsområden i hemmet, som städning eller som sköljmedel.


Användningsområden
Genom att helt enkelt andas in oljan så kommer man att få de fördelar som dessa oljor kan erbjuda på en psykologisk nivå. Dessa dofter fungerar bland annat med lukt ett kraftfullt sinne. Trevliga dofter kan påminna oss om goda tider och lindra nerver och stress.

Eteriska oljor kan användas via en doftdiffuser eller bara droppa i ett glas med varmt vatten. Oljan kan också droppas på en trasa och placeras ut tex vid kudden eller sovrummet. Eftersom de är så koncentrerade brukar de spädas ut med en annan olja innan användning på kroppen som tex mandel eller kokosolja.

Aromaterapi
Stimulerar och triggar känslomässig respons som kan göra att man känner sig mer energifull, lugnare eller har lättare att koncentrera sig.

Eteriska oljor är lättflyktiga vilket innebär att de avdunstar när de kommer i kontakt med luften. Oberoende på vilket sätt man använder den eteriska oljan så kommer man alltid att andas in en del av den och på så sätt få nytta av oljans terapeutiska egenskaper.

Olika oljor

  • Eukalyptus är en naturlig stimulans för att vakna upp på morgonen
  • Rosmarin för att reducera stress och ge en positiv inverkar, bra vid tex studier.
  • Citronolja rensar sinnet och skärper uppmärksamheten
  • Lavendel lugn inverkan, motverkar stress, sömnbesvär och oro
  • Oljor för att boosta immunsystemet eukalyptus, pepparmint och tea tree sägs kunna förebygga förkylningar och rensa på bakterier.

Sömnlöshet: Förånga 3 droppar lavendel och 3 droppar apelsin i sovrummet. Doftupplevelsen kan skifta med rummets storlek, ventilation, det personliga luktsinnet och oljans doftintensitet. Starta försiktigt och öka successivt tiden som oljan förångas.

Naturliga städprodukter
De eteriska oljorna verkar inte bara bakteriedödande utan också gör den städande ytan att dofta gott
Rena inomhusluften:
Till exempel:
* Citron + tea tree
* Pepparmint + rosmarin

Rengöringsspray: Skaka flaskan före användning, då eteriska oljor snabbt lägger sig på vattenytan. Tea tree är bakteriedödande
Till exempel:
* 15 droppar eukalyptus + 22 droppar citron + 18 droppar tea tree + 100 ml vatten
Eller…
* 3/4 uppkokat vatten + 1/4 del ättika + saft från citron + droppar av eukalyptus/teatree/citron (eller annan valfridoft)
(Tänk på att inte använda på granit eller marmor då syran i ättikan kan repa den naturliga stenen)

Tvätt: Eterisk olja direkt i tvättmaskinens trumma eller i tvättmedelsfacket. I torktumlaren droppar du 5-10 droppar på en tygtrasa som torktumlas tillsammans med kläderna. Det doftar inte bara gott utan motverkar även mikroorganismer och håller tvätten fräsch helt naturligt.

* Naturligt sköljmedel 2dl ättika + 5dl vatten + 5-7 droppar eterisk olja blanda i glasflaska och skaka ordentligt tillsätt ett par matskedar och tvätta som normalt
* Tillsätt 5-10 droppar eukalyptus

De här och många fler användningområden finner ni på  www.betteryou.se eller hos återförsäljarna www.lifebutiken.se och www.halsokraft.se.