Boxtoppen provar Nyhet från Langhe med unik svensk tappning

Santa Vittoria är en unik nyhet i Systembolagets ordinarie sortiment från 1 juni. Det är den första boxen från Langhe i Sverige och den mest exklusiva boxen på den svenska marknaden. Det är dessutom världspremiär för TopFlow – en ny typ av förpackning som är en svensk uppfinning.


Vin på box är ett miljösmart alternativ som vinförpackning. Med den nya, svenska uppfinningen TopFlow tar boxen nu ytterligare ett steg framåt. Först ut blir en Langhe Rosso från den välkända italienska producenten Giacomo Borgogno.

Det unika med boxen är att kranen sitter upptill, vilket gör det både lättare att ta ut kranen och att servera vin ur boxen. En fjäderbelastad platta trycker den vinfyllda innerpåsen uppåt och ger ett jämnt flöde tills boxen är tömd. Plattan aktiveras genom att man trycker på ett kryss på boxens gavel. Ett klick hörs och sedan fungerar boxen som vanligt.

Santa Vittoria Langhe Rosso lanseras i Systembolagets fasta sortiment den 1 juni

Boxtoppen.se om vinet
Stramt syrlig med körsbär, örter och viss lakritssälta. Adderas gör bittermandel och svaga tobakstoner. Fint efterspel men något tunn i kroppen för att nå de högsta poängen. Betyg: 4/5 poäng

Santa Vittoria Langhe Rosso 2017
Pris: 349 kr
Artikelnummer: 2008
Övrig info: BIB 300 cl