Ekologiska vinet Boira’ nu på box

Ekologiska vinet Boira’ Organic Sangiovese 750ml har funnits på Systembolaget i över 10 år och finns sedan förra året även i ståtlig magnumflaska, 1500ml. Nu lanseras vinet även på box i beställningssortimentet.

Cantine Volpi
Ända sedan starten för ganska precis 100 år sedan har Cantine Volpi fokuserat på ekologisk vinproduktion. Man arbetar med fokus på ”renhet” genom hela processen, från jord till färdigt vin. Renhet i tillverkningen innebär att skapa ett vin utan tillsatser, med druvor som kommer från en frisk jord och från vinrankor odlade under så naturliga förutsättningar som möjligt. Ordet Boira’ kommer från Piemonte och betyder grotta eller källare. Namnet syftar på den tid då vinet vilat på franska ekfat, så kallade barrique, i svala källare. Cantine Volpi ligger beläget i Tortona utanför Asti i Piemonte.

Boira’ Organic Sangiovese är tillverkat av 100 procent ekologiskt odlade sangiovesedruvor från italienska Marche. Druvorna har skördats varsamt och sedan jäst i temperaturkontrollerade tankar för att bevara den härliga frukten. Därefter har vinet lagrats i fyra månader på ekfat. Boira’ bjuder på en rik, bärig och ungdomlig doft med inslag av mogna körsbär, fat och örter. Smaken är bärig, lätt aromatisk med inslag av mörka körsbär och örter. Vinet passar perfekt till pasta, smakrika vegetariska rätter och till lamm eller nötkött. Boira’ är också en passande middagspresent till den som värnar om natur och miljö. Eller till den som “bara” uppskattar ett gott rött vin.

 

Boira’ Organic Sangiovese
Art: 32431
750ml: 89kr
1500ml: 179kr (bs)
Box, 3000ml: 239kr (bs) Nyhet!
Alk: 13%
Producentens hemsida: www.cantinevolpi.it