Inspiration – Tandooristekt lax


 Ingredienser (4 port)

4 bitar laxfilé á 170 g
ca 3 msk tandoori krydda, finns färdigblandad
Olivolja
Salt

Gör så här
Salta laxen och låt stå framme i cirka en halvtimme, torka av och gnid in tandoorikryddan. Stek i olja på hög värme ungefär 30 sek – 1 minut på varje sida.
Sallad på gurka och yoghurt

1 gurka, skalad
2- 3 dl turkisk/grekisk yoghurt
Bladen från 3 kvistar mynta
Socker
Svartpeppar

Dela gurkan på längden i 4 bitar, skär bort kärnhuset och skär ner gurkan i tärningar. Blanda med yoghurten. Strimla mynta och blanda ner i gurkyoghurten. Smaka av med socker och svartpeppar.

Servera tillsammans med Drostdy-Hof Chenin Blanc, box (art: 2069, pris: 179kr)

”Ett ungt, friskt vin från Western Cape med ren, fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, honungspomelo, vita päron, blommor och mineraler.84 poäng, Superfynd” -Boxtoppen.se