En smakrik och krämig rätt med saftig kyckling, krispigt bacon och en härlig street corn-sås med lite hetta. Perfekt att servera med ris, potatis eller ett gott bröd!
Du behöver
Kycklingen
4 kycklingbröst
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk rökt paprikapulver
2 msk olivolja
4 skivor bacon, hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 dl majskorn (färska, frysta eller konserverade)
1 röd chili, finhackad (valfritt)
2 dl vispgrädde
1 dl kycklingbuljong
1 dl riven parmesan
1 tsk limesaft
1/2 tsk chiliflakes
2 msk hackad färsk koriander eller persilja
Instruktioner
-
Stek kycklingen:
- Krydda kycklingbrösten med salt, peppar och paprikapulver.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen i ca 5–6 minuter per sida tills den får en gyllenbrun stekyta. Lägg åt sidan.
-
Tillaga såsen:
- Stek bacon i samma panna tills det blir krispigt, ca 3–4 minuter.
- Tillsätt vitlök, majs och chili och fräs i ca 2 minuter.
- Häll i grädde och kycklingbuljong, rör om och låt sjuda i 5 minuter.
- Blanda i parmesan, limesaft och chiliflakes.
-
Lägg tillbaka kycklingen:
- Lägg tillbaka kycklingbrösten i pannan och låt sjuda i såsen i ca 5 minuter tills de är helt genomstekta.
-
Servering:
- Strö över hackad koriander eller persilja och servera direkt, gärna med ris, potatismos eller bröd.
Dryckestips till:
Chardonnayburk 2024
South Eastern Australia / Australien / Quarisa Wines / 500 / 20120 / 99 + pant 1 kr
Recept och foto: Vinia.se