Lansering av nyheten Nosecco – proseccoinspirerat och alkoholfritt

Alkoholfri dryck är mer populärt än någonsin och det är en trend som växer. Nyheten Nosecco är ett mousserande alkoholfritt vin i proseccoinspirerad stil som lanseras idag 1 juni 2018 på Systembolaget. 

– Utvecklingen inom den alkoholfria kategorin har under de senaste åren varit oerhört stark. Efter succén med alkoholfritt öl kommer nu riktigt bra alkoholfria mousserande viner. Nya metoder för att avlägsna alkohol har utvecklats och det medför spännande framställningsmetoder inom vinsegmentet. Med den nya tekniken är det alkoholfria vinet i stark utveckling och det är Nosecco ett gott exempel på! Säger Kristina Almgren, Marketing Manager, StellanKramer

Allt fler väljer alkoholfritt för de många fördelar det innebär. Den nya trenden syns extra starkt bland yngre som dricker allt mindre eller avstår helt från alkohol. Detta framgår bland annat i kommunikationsbyrån Food & Friends trendrapport från 2017.

– Vårt mål med Nosecco är att fler ska njuta av alkoholfritt vin utan att känna att de saknar något. Vi har sett att intresset för alkoholfritt ökar och vi tror därför att detta kan bli en storsäljare ända från start. Vinet är producerat av gröna druvor och alkoholen avlägsnas från vinet med en modern teknik innan det buteljeras med naturkork. Resultatet är en helt ny upplevelse inom det alkoholfria segmentet, fortsätter Kristina Almgren.

Nosecco finns tillgängligt på Systembolaget från den 1 juni och kostar 45 kronor.