Från slottet Château Bonnet i vinmeckat Bordeaux kommer det friska rosévinet Réserve de Bonnet Rosé. Vinets egen skapare André Lurton, även kallad mr. Bordeaux, firade förra året sin 60:e skörd som vinmakare och bor fortfarande kvar på Château Bonnet, i samma rum där han föddes.
Réserve de Bonnet Rosé är ett av Systembolagets mest populära roséviner. Den senaste årgången 2014 bjuder enligt importören på ”en ungdomlig frisk doft och en somrig smak av smultron och hallon med inslag av grapefrukt.”
Matchande sallad (med eller utan kyckling)
Ingredienser:
ca 450-500 gram edamamebönor
300 gram färska jordgubbar
150 gram färska hallon
150 gram färska björnbär
1 påse, ca 70 gram röd mangold
1 påse, ca 70 gram, ruccola
200 gram ädelost av valfri sort
50 gram skalade pistagenötter
(Kycklingfilé)
Hallon- och björnbärsvinägrett
1 dl rapsolja
100 gram färska el frysta björnbär
1 tsk honung
1 msk hallon balsamvinäger
1 msk vitvinsvinäger
1 nypa salt
1 liten vitlöksklyfta
Gör så här
Mixa samman alla ingredienser till vinägretten med en handmixer. Låt stå till servering.
Koka edamamebönorna enligt anvisningarna på paketet. Häll bort kokvattnet, skölj med kallt vatten och låt svalna. Öppna skidorna och tryck ut bönorna. Dela jordgubbarna på hälften och vänd samman med mangold, ruccola, edamamebönor, hallon och björnbär. Fördela i djupa tallrikar eller på ett serveringsfat. Fördela osten och nötterna över salladen och avsluta med vinägretten.
Ät salladen som den är eller tillsammans med grillad kyckling och en bit surdegsbaguette. Servera tillsammans med ett glas Réserve de Bonnet Rosé 2014.
Réserve de Bonnet Rosé 2014
Art: 3181
Pris: 89 kr
Alk: 13%
Vol: 750ml
Recept och foto är framtaget av ”foodien” och bloggerskan Maria Strömberg.