Topplista – Topp 5 bästa mousserande vinerna just nu

Inför de stundande högtiderna presenterar Boxtoppen.se här de 5 bästa mousserande vinerna från topplistan över ”Mousserande Drycker”.


Inför de stundande högtiderna presenterar Boxtoppen.se här de 5 bästa mousserande vinerna från topplistan över ”Mousserande Drycker”. Hela listan finner ni här.

 1. Piccini Memoro Sparkling Cuvée Extra Dry (72567), 89 kr, 5/5 poäng
  Memorio Sparkling är ett underhållande mousserande vin med inslag av mandarin, apelsin, äpple, citrus och lime i en fräsch och tydlig stil. Det är piggt, vaket, bra frukt och med strama tyglar på sötman och ett befriande torrt avslut. Det är ett seriöst, kvalitativt och ambitiöst vitt mousserande vin som vi gärna serverar som en aperitif eller till charkuterier. Eller så kör vi Memoro som en smash´n´grab när vi bara vill ha mycket av något svalt och gott snabbt. Piccini lyckas med det komplicerade stycket att göra så att cuvéen upplevs som okomplicerad att inta, samtidigt som den är kvalitativ och välstrukturerad på samma gång.
 2. Villa Conchi Cava Brut Selección (81501), 109 kr, 5/5 poäng
  Här möts du av en omfamnade bouquet med inslag av mogna citrusfrukter, ett stänk vit persika, Cox Orange-äpplen och en diskret jästighet som är så typisk för vinstilen. Smaken bjuder på fin, tät mousse, uppfriskande citrus- och stenfruktsnyanser och det hela flätas snyggt samman av en försiktig sötma. Avslutet är klingande rent och läckert brödigt, precis som man vill ha det. Finess helt enkelt! Priset för Villa Conchi Cava Brut Selección (nr 81501) är 109 kronor och om du inhandlar 6 flaskor så levereras vinerna just nu i en elegant låda som du kan använda som ishink. Klockrent nu när årets festligaste bubbelhögtid är i antågande!
 3. Dignitat Cava Brut Nature (78768), 109 kr, 5/5 poäng
  Det märks omgående att Dignitat Brut Nature är en Cava som sällar sig till gruppen högre upp på kvalitetsstegen. Redan på doften möts du av en härlig friskhet som bjuder på allt från solmogna citrusfrukter, cox orange, färska mandlar, brödighet till en läcker mineralitet som påminner om modellera. Smaken uppvisar en fin balans, stram stenfruktssyra, en smeksam mousse där bubblorna är många och små och mineraliteten skänker djup. Än bättre, den är härligt torr och aptitretande. Avslutet är klingande rent och har en fin brödighet. Dignitat är en Cava med personlighet och brett användningsområde. Vare sig du serverar vinet som välkomstdrink, till skaldjuren eller som tolvslagsbubbel, så gör det jobbet och det är lätt att imponeras av dess inneboende kvalitet. En fempoängare!
 4. NV Louis Massing Brut (70380), 199 kr, 5/5 poäng
  Ursprungstydlig och snäll champagne med citrus, päron och äppelfrukt med en lättsamt fräsch syra. Det är en oförarglig och lättdrucken champagne som passar perfekt som förbubbel då den slinker ner utan problem.
 5. 2012 Rotari Brut Riserva (7567), 119 kr, 5/5 poäng
  Elegant doft med lite brödiga, rostade toner. Inslag av citrus och äpplen. Smaken är frisk och fin med bra syra och fin längd samt toner av grape, mineral och citrus. Bra och balanserad.

Hela topplistan över mousserande viner finner ni på sidan här