Vårens nyhet Xanté Gin & Pear

Nu lanserar Xanté nyheten Xanté Gin & Pear – en ginlikör med smak av klassisk gin i kombination med Xantés karaktäriska söta päron.


I snart 30 år har Xanté trotsat konventionerna och utvecklat oväntade smakkombinationer. I Xanté-familjen finns bland annat originalet Xanté Cognac & Pear och Xanté Rum & Pear, som nu får sällskap av Xanté Gin & Pear.


Gin är ett enbärskryddat destillat med lång historia och anor från 1600-talet, framtaget och utvecklat av engelsmän inspirerade av den holländska genevern. På 2000-talet har intresset för gin exploderat. Med Xanté Gin & Pear har man, precis som med de andra produkterna i Xanté-familjen, givit klassikern en twist.

– Xanté Gin & Pear passar den som vill ha en smaksatt gin & tonic med lite extra sötma. På Xanté gör vi saker på vårt eget sätt samtidigt som vi inspireras av både historia och trender. Xanté Gin & Pear är en ginlikör som har mer sötma och mindre bitterhet än den traditionella ginen – men fortfarande frisk och fräsch, perfekt till vårens ljusa drinkkvällar, berättar Marika Silander, Senior Brand Manager för Xanté.

Xanté Gin & Pear har en alkoholhalt om 35 % och passar bra att dricka som den är med en isbit, men givetvis också i en gin och tonic eller andra gindrinkar där man önskar en lite sötare smak med pärontwist. Liksom Xantés övriga sortiment är Xanté Gin & Pear vegansk. Produkten kommer i en flaska om 500 ml och kostar 255 kronor. Finns just nu i Systembolagets beställningssortiment, med artikelnummer 55533.

Serveringsförslag
Pear Gin & Tonic
1 del Xanté Gin & Pear
2 delar tonic
Citron

Gör såhär:
1. Fyll ett högt glas med is
2. Häll i Xanté Gin & Pear och toppa med tonic
3. Garnera med citron