Vinos presenterar nysatsning

Webbsajten Vinos gör idag en nystart tillsammans med WBS Media Group. Satsningen innebär att ett stort antal svenska vinprofiler delar med sig av sina bästa vintips i en helt ny kombo av mobilapp och webbsajt.


Tusentals vinintresserade har uppskattat webbsajten Vinos, där artisten Petter, vinskribenten Alf Tumble och sommeliererna Daniella Lundh Egenäs samt Lina Wallfält har delat sitt vinkunnande på ett underhållande sätt.

– I och med det nya partnerskapet ökar ambitionsnivån när det gäller att inspirera och underlätta för alla vinintresserade. Med appen Vinos för både iOS och Android, samt en kompletterande webbsajt (vinos.se), har vi utvecklat en smart hjälpreda som alltid ser till att man har koll på sina viner, säger Tobias Nissen, VD på WBS Media Group.

En unik aspekt av Vinos är att det är tänkt som en öppen plattform för vinkunniga att dela med sig av sin erfarenhet i form av vinlistor. Formatet passar dagens digitala konsumenter genom att förmedla tips på ett kärnfullt sätt.

– Vi har alltid haft som ambition att dela med oss av vintips på ett lättillgängligt sätt. Nu får vi chansen att göra det i form av ett riktigt bra verktyg, med ännu fler profiler som bidrar med sina bästa tips”, säger Petter Alexis Askergren.

Idag, när tjänsten blir tillgänglig för allmänheten, har Vinos ursprungskvartett utökats med nio nya profiler, bl a Maya Samuelsson och Daniel Crespi, som delar med sig av sin vinkunskap. Förhoppningen är att allt fler skribenter, sommelierer eller andra vinkunniga ska dra nytta av möjligheten att enkelt nå en bredare vinpublik.

Appen har allt man kan förvänta sig för att kunna hantera sitt vinintresse: sökning bland alla viner i Systembolagets sortiment; snabb och träffsäker skanning för att identifiera viner; funktioner för att hantera både egna och andras listor; samt såklart möjlighet att socialt dela profiler, listor och viner.

Länkar nedan där man kan hitta appen:

Appstore –
https://itunes.apple.com/se/app/vinos/id1392322242?mt=8

Google Play –
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vinkompassenmobileapp