Åter på Systembolagets hyllor – Paul Sapin Organic 2016

Lagom till våren och sommaren kommer Paul Sapins miljövänliga vin och flaska åter att finnas på Systembolagets hyllor


Lagom till våren och sommaren kommer Paul Sapins miljövänliga vin och flaska åter att finnas på Systembolagets hyllor. Med ett friskt och stilrent vin från södra Frankrike gjort av druvan chardonnay erbjuder Paul Sapin det perfekta alternativet till picnicmaten och utflykterna. Praktiskt, ekologiskt och fräscht.

Paul Sapin är ett ekologiskt vin från södra Frankrike. Dessutom tappat på den miljövänliga PET-flaskan. Vinet passar utmärkt till vårens första picnic, som apertif och till rätter med fisk och skaldjur.

Vin på återvinningsbar PET-flaska blir ett allt vanligare kundkrav och flera miljömedvetna producenter går nu över till att buteljera mer och mer på PET. En av dem är Paul Sapin, som förra året buteljerade omkring 10 miljoner flaskor vin av detta material. PET-flaskan har flera miljömässiga fördelar: den är energisnål att tillverka, energisnål att återvinna och inte minst gör den låga vikten transporterna mindre energikrävande.

Ett miljömässigt yttre kräver också ett ekologiskt inre resonerar Paul Sapin och väljer att låta sin chardonnay produceras av ekologiskt odlade druvor. Vinerna till Paul Sapin Chardonnay kommer från vingården Domaine Peirière där familjen Olivier odlat druvor sedan före den franska revolutionen. Domaine Peirière har de senaste åren arbetat för att bli helt eko-certifierade och odlar sina druvor utan varje form av bekämpningsmedel, växtgift eller konstgödsling. Istället tillförs näring till vinstockarna via odling av andra grödor och skadedjursbekämpningen sker med hjälp av insekter som lever av de oönskade skadedjuren

PET-flaskan är helt återvinningsbar.
PET-flaskan är mer energisnål i jämförelse med glas vid tillverkning.
Flaskan är lätt att bära och går inte sönder.
Tack vare sin kompakta design tar den heller inte stor plats.

Chardonnay Organic by Paul Sapin 2016
Art nr 2141-01 
Pris 77 kr (+ 1 kr i pant)

Vinet är torrt med en frisk och fruktig smak av äpple, päron och citrus. Inslag av lite lichefrukt och persika. Lång och mjuk eftersmak. Serveras väl kylt, 8-10° C.